Bekijk onze mobiele pagina

Pakketten versturen

Een pakket versturen naar uw klant is één. Maar een pakket versturen dat gekoeld of gevroren moet blijven is twee.
Droogijs, ice packs en isolerende verpakkingen worden vaak gebruikt om dit soort pakketten te versturen, maar zijn relatief duur en de temperatuur is niet (voor langere termijn) gewaarborgd.
Wij doen het anders. We hebben een uniek transport netwerk met busjes die koelen of vriezen, waarmee we de pakketten versturen tot in de keuken van uw klant. De temperatuurketen is daarmee dus 100% gegarandeerd.
We bieden een volledig logistiek pakket aan (e-fulfilment), want naast het versturen van pakketten, pakken we ze ook in, maken we een dijk van een transportplanning en adviseren wij over de meest uiteenlopende zaken. Er is veel ervaring en kennis in huis, sinds 2012 zijn we actief in deze, nog relatief nieuwe, business.

Bent u benieuwd wat onze klanten van deze service vinden? Lees het hier.

Verrassend betaalbaar
Bij de uitbesteding van de logistiek voor uw pakketten aan een distributeur vraagt u zich hoogstwaarschijnlijk af of dat wel betaalbaar is. Ja, bij Menken zeker.
Klanten bij ons zijn webshops, producenten en importeurs. Dat varieert van kleine eenmanszaken tot grote, bekende merken. Onze klanten hebben in ieder geval met elkaar gemeen dat ze allemaal iets doen met levensmiddelen.

E-fulfilment (Orderpicking, transportplanning en pakketten versturen)
Wij bieden, binnen dit fijnmazige segment, verschillende diensten aan. U kunt ervoor kiezen uw volledige logistiek aan ons uit te besteden, of een gedeelte hiervan.

Orderpicking
Wij beschikken over magazijnen die volledig ingericht zijn op het inpakken van pakketten. Het inpakken van koelpakketten de wij bij een temperatuur van 4°C. Het inpakken van vriespakketten doen wij bij een temperatuur van -20 °C.
De producten voor in de pakketten worden bij ons aangeleverd, en we slaan ze tijdelijk op in het magazijn. De goederen worden vervolgens georderpicked en het pakket wordt voorzien van een adres label, een scan label en daarna klaargezet voor transport.

Transportplanning
Onze transportafdeling werkt met state of the art plansystemen en goed opgeleide, en vooral gepassioneerde mensen. Misschien is dát wel de reden dat een aantal grote bedrijven (die een eigen transportnetwerk hebben) toch hun transportplanning door ons laten maken. Wanneer u gebruik maakt van het fijnmazige distributienetwerk wordt de planning uiteraard door deze afdeling gemaakt.

Pakketten versturen
De pakketten, die we meenemen in ons fijnmazige distributienetwerk, worden ofwel ingepakt bij ons (orderpicking) of ze worden ingepakt (crossdocking) aangeleverd bij ons. Op dag A (’s avonds tot 21.00 uur) aanleveren betekent op dag B leveren aan de eindontvanger.
Wij leveren naar keuze in de ochtend, middag, avond en ook in het weekend. Wij zoeken juist díe momenten op dat de klant thuis is, en houden daardoor het aantal retourzendingen zo laag mogelijk.
Wij bezorgen met een venster van drie uur. De ontvanger kan de chauffeur volgen via een Track & Trace link en bij vertraging wordt de ontvanger op de hoogte gehouden via sms of e-mail.

Wat maakt ons uniek en onderscheidt ons van de ‘gewone’ pakketdienst aanbieders?

Eén geconditioneerd netwerk door heel Nederland én (op woensdag en zaterdag) België

  • 6 dagen per week
  • Bezorgvenster van 3 uur. Er wordt geleverd op het moment dat het de ontvanger uitkomt
  • De retourstroom is, mede daardoor, heel laag
  • De temperatuurketen is 100% gegarandeerd
  • Vriendelijke chauffeurs die weten hoe je met levensmiddelen om moet gaan
  • Track and Trace link waarbij de ontvanger de chauffeur live kan volgen


Kwaliteitsgarantie
Voor pakketten versturen en inpakken zijn certificaten als BRC en HACCP minimale vereisten. Uiteraard hebben wij die in bezit. Daarnaast beschikken we ook over een AEO certificaat, deze garandeert bij import van buiten de EU een vliegensvlugge afhandeling van (douane) vereiste documenten.

Het SKAL certificaat, waar we over beschikken, autoriseert ons om biologische producten te kunnen distribueren en het LEAN and Green certificaat bekrachtigd ons doel om zoveel mogelijk CO2 te reduceren. Ons ultieme doel is natuurlijk CO2 neutraal te werken

Wilt u meer weten over gekoelde of bevroren pakketten versturen, of een prijsindicatie? Onze salesafdeling staat voor u klaar! Neem contact op met ons.


Neem contact op met ons

sales@leenmenken.nl
079 363 41 71

Algemene Voorwaarden

Pakketbezorging