Bekijk onze mobiele pagina

Koelopslag en Vriesopslag

Koelopslag en vriesopslag van levensmiddelen is de basis waar Leen Menken eind jaren ’80 het gelijknamige bedrijf mee in de markt zette. Met Nutricia als eerste klant. Wij weten wat onze klanten belangrijk vinden: betrouwbaarheid en kwaliteit. De klant volledig ontzorgen, afspraken nakomen én kwaliteit borgen; daar gaat het om. Voor horecaketens, retailers, cateraars, importeurs en producenten zijn wij  het verlengstuk van de logistieke afdeling.

Lees hier referenties van Délifrance en Fishermans Choice, beide koelopslag en vriesopslag klanten.

Opslag
Op het moment dat producten in Zoetermeer arriveren wordt er een ontvangstcontrole uitgevoerd. Waar mogelijk wordt er gewerkt met barcode scanning.
Temperatuur, THT, complete verpakking en -productinhoud worden nauwkeurig nagekeken en afwijkingen worden direct gemeld.
Na ontvangstcontrole wordt de pallet- en productdata ingevoerd in het WMS en krijgen de producten een plek in het magazijn. 
De koelopslag magazijnen hebben een temperatuur van 0°C en 4 °C. 
De diepvries magazijnen hebben een temperatuur van -20 °C.
Producten opslaan op een andere temperatuur? Over die mogelijkheid beschikken we. Vraag hier gerust naar bij onze sales afdeling.

Value added logistics
De vraag van onze klanten gaat vaak verder dan alleen koelopslag of vriesopslag. Daarom bieden we een groot aantal andere logistieke diensten aan:
Gecontroleerd invriezen en -ontdooien
Etiketteren/labelen
Ompakken
Zeecontainers van 20FT/40FT lossen en zo nodig sorteren van de lading en het per artikel palletiseren
Orderpicking
Crossdocking
Verwerking en opslag van T1 goederen
EDI verbinding met klanten
Emballage beheer
Verzorgen van (inter)nationaal transport en fijnmazig transport in de Benelux

Wilt u uw hele logistiek uitbesteden inclusief transport naar zakelijke klanten? Dat kan! Lees hier meer (food logistics). Ligt uw focus juist op de consument? Lees hier dan meer over het inpakken en versturen van pakketten (fijnmazige distributie).

Rapportages
Om uw business op afstand eenvoudig te kunnen managen is het belangrijk om nuttige en duidelijk leesbare rapportages te ontvangen. Met de data uit het WMS (magazijn informatie systeem) maken wij klant specifieke rapportages, welke op ieder gewenste frequentie naar u worden verzonden. Het kan gaan om overzichten met voorraadstanden, voorraadbewegingen, uitslag rapporten op orderniveau etc. The sky is the limit.

Kwaliteitsgarantie
Voor koelopslag en vriesopslag van levensmiddelen zijn certificaten als BRC en HACCP minimale vereisten. Uiteraard hebben wij die in bezit. Daarnaast beschikken we ook over een AEO certificaat, deze garandeert bij import van buiten de EU neen vliegensvlugge afhandeling van (douane) vereiste documenten.
Het SKAL certificaat, waar we over beschikken, autoriseert ons om biologische producten te kunnen distribueren en het Leen and Green certificaat bekrachtigd ons doel om zoveel mogelijk CO2 te reduceren.

Eén centraal distributiecentrum
Wij beschikken over één centraal gelegen distributiecentrum aan de A12 in Zoetermeer. Dichtbij de Rotterdamse havens, maar ook op een steenworp afstand van Amsterdam (Schiphol). Het distributiecentrum van 15.000 m2 beschikt over 12 koel- en vriescellen, ompakruimtes en een ruime expeditiehal met laad- en losdocks.
De Customer Service afdeling is verantwoordelijk voor alle communicatie met onze klanten. Iedere klant heeft een vast aanspreekpunt binnen de afdeling.

Wilt u een op maat gemaakt offerte ontvangen? De sales afdeling voor u klaar. Neem contact met ons op.


Neem contact op met ons

sales@leenmenken.nl
079 363 41 71