Bekijk onze mobiele pagina

Duurzaamheid

Bewust ondernemen

Delivering by solar energy
Delivering by solar energy

Of dat nu gaat om verlichting, een nieuwe koelinstallatie of het wagenpark, ieder besluit moet gebaseerd worden op de wens bij te willen dragen aan een gezonde toekomst. Niet voor niets hebben wij in 2012 de Lean & Green award uitgereikt gekregen. Binnen 5 jaar kunnen wij een CO2 reductie van maar liefst 27% realiseren.


Verlichting

Het hele pand is in de afgelopen jaren op LED verlichting overgegaan. De verlichting wordt aangestuurd door bewegingssensoren. Daardoor gaat het licht alleen aan wanneer er mensen aan het werk zijn. Op deze manier hebben we een energiebesparing van 70% gerealiseerd! Koelinstallatie door natuurlijk koudemiddel In 2012 is de volledige installatie (37 koel units) vervangen door een installatie die wordt gevoed door een natuurlijk koudemiddel. Er zijn geen chemicaliën meer nodig en met een verdampingscondensor besparen we daarnaast ook water.


Wagenpark

Er wordt continu geïnvesteerd in een steeds ‘groener ’wagenpark. De moderne vrachtwagens voldoen allemaal aan EURO 5 normering. Als één van de eersten in heel Nederland introduceerden wij een transporterbus waarvan de laadbak wordt gekoeld door zonnepanelen. Dit zorgt voor een reductie van het dieselverbruik van meer dan 10%. Het doel is om de rest van het wagenpark voor fijnmazige distributie verder uit te breiden met deze ‘zonnepanelen busjes’.


Diensten

E-commerce Logitsiek
E-commerce Logistiek
lees meer
Foodservice Logistiek
lees meer
Warehousing
lees meer
bekijk alle diensten