Bekijk onze mobiele pagina

Referenties

Een klantgerichte logistieke partner met ambitie/img/userfiles/images/Taco%20Mundo%284%29

 

Taco Mundo is specialist in het bezorgen van lekkere, verse Mexicaanse gerechten. Om ervoor te zorgen dat onze klanten thuis optimaal kunnen genieten van onze fresh made mex, is het essentieel dat onze ingrediënten zo vers mogelijk onze vestigingen bereiken. Menken heeft jarenlange ervaring met grote foodketens en staat garant voor de bezorgkwaliteit van onze ingrediënten vanaf onze producenten tot in de vestigingen. En het aantal vestigingen van Taco Mundo groeit gestaag. Menken faciliteert onze groei met een constante, betrouwbare en flexibele logistieke service. Bij Menken werken ze met een team van kundige professionals die weten waar ze het over hebben en die met ons meedenken. 

Tom Filippini, Taco Mundo
De woeste grond

“Menken maakt onze Woeste cirkel rond"
Wij hebben als hoogste belang het natuurlijk en duurzaam beheren van (natuur)terreinen en akkers. Daarnaast is vleesverkoop voor ons een belangrijk onderdeel geworden, want op het moment dat een kudde ‘te groot’ is wordt er geslacht. Onze klanten in Nederland en België kunnen diervriendelijk, e-nummer- en antibioticavrij vlees bij ons bestellen. Wij willen dat dit vervolgens wordt bezorgd door een logistieke partner die ook met liefde omspringt met mens en natuur. Zij moeten onze cirkel rond maken, en Menken doet dat. Het logistieke traject is tenslotte het gedeelte waarin wij geen expertise hebben. Dat moet in handen liggen van een gespecialiseerd bedrijf die professioneel en betrouwbaar is. Ik moet, en wil, het los kunnen laten. 

En bij Menken kan ik dat! Als een pakket bij ons weggaat op een temperatuur van -20°C, dan weet ik dat het bij onze klant ook op die temperatuur aan komt. En dát het aankomt, want ik wil dat een pakket vlees, dat met zoveel liefde tot stand is gekomen, niet kwijtraken. Of het risico lopen op derving doordat een klant een keer niet thuis wordt getroffen. En voor mijn klant wil ik een nette en vriendelijke chauffeur, die nét even dat (liefdevolle) stapje extra zet door bijvoorbeeld de (zware) doos in de keuken te zetten. 
Kortom een verlengstuk van onze kwaliteit en service, en ik ben geen bedrijf tegen gekomen die dat beter zou kunnen dan Menken www.dewoestegrond.nl

Eugénie Benda, de Woeste Grond

Sinds januari 2016 werkt Peter van Kampen samen met de food distributeur Leen Menken, waardoor EKONOOM haar biologische producten nu gekoeld en bevroren in heel Nederland kan bezorgen. Hiermee is de service van de biologische webwinkel sterk verbeterd. Heel Nederland betekent óók de buitengebieden. "Dat is een unicum, veel biologische spelers zijn toch afhankelijk van meerdere tussenschakels. Wij garanderen de kortste weg van de boer naar de klant", aldus Peter.
Voor klanten heeft de nieuwe samenwerking veel voordelen. Zo blijft de kwaliteit van de bestelde producten beter behouden en hoef je niet per se thuis te zijn als Leen Menken langskomt. Op eigen risico kunnen de bestelde producten bijvoorbeeld in de schuur gestald worden door de bezorger. Daarnaast kun je zelf een tijdvak voor bezorging aangeven en rijdt EKONOOM zoals gezegd naar alle buitengebieden met uitzondering van de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen.
"Voorheen werkten we samen met PostNL", vertelt Peter. De postbezorger ging dan zelf met voedsel over straat en dat resulteerde regelmatig in kapotte eieren en soms boze klanten. "Met ups en downs zijn we wijs geworden en nu hebben we heel bewust gekozen voor rechtstreekse levering. Producten als diepvriesvlees en verse groenten moeten gewoon goed bij de klant aankomen. We hebben het dus over een andere boeg gegooid en zijn tot nu toe erg blij met de service van Menken." De nieuwe samenwerking biedt ten slotte nog meer mogelijkheden voor de toekomst: "We kunnen nu bijvoorbeeld ook biologisch ijs gaan leveren", bedenkt Peter ter plekke. www.EKONOOM.nl

Peter van Kempen, EKONOOM

 

Menken is onze partner voor een snelle en efficiënte distributie. Wie aan vis denkt, kan niet om Fishermans Choice® heen. De diepvriesgarnalen, surimi, spiesen en zeevruchtendelicatessen van dit kwaliteitsmerk worden volop ingezet in de horeca. Ook de industrie en de consumentenmarkt zijn belangrijke afnemers. Veel producten komen met zeecontainers binnen in de haven van Rotterdam. Menken lost de containers en brengt ze vervolgens naar de opslag of rechtstreeks naar hun bestemming. Dominique Broekhuizen van Fisherman’s Choice®: “We hebben een bijzonder product dat veel aandacht vraagt als het gaat om kwaliteit en veiligheid. Ook tijdens het logistieke traject is kennis nodig over de bijzondere eigenschappen van onze artikelen. Inmiddels hebben we Menken heel wat kunnen leren. En dat praat een stuk makkelijker. Meer nog dan dienstverlener is Menken onze partner. We hebben hetzelfde doel: een snelle en efficiënte distributie. Het koppelen van onze bestelsystemen was dan ook een logische stap. De lijnen zijn op die manier nog korter.

 

Dominique Broekhuizen, Fisherman’s Choice®

 

De medewerkers van Menken zijn oprecht geïnteresseerd in onze manier van werken. Délifrance Nederland is dé specialist voor Franse broodproducten met originele receptuur. De broodjes, patisserie en hartige producten van dit bedrijf worden over de hele wereld verkocht. Menken verzorgt al meer dan tien jaar het voorraadbeheer voor Délifrance Nederland. Tot grote tevredenheid van Ruud van Erp, algemeen directeur van het bedrijf: “We hebben een flinke omvang en veel afleverlocaties. Daar weet Menken uitstekend mee om te gaan. Mijn contactpersonen zijn oprecht geïnteresseerd in onze manier van werken en dat merken we. Ze komen met initiatieven die echt bij ons passen. Dat geeft vertrouwen en zekerheid. Persoonlijk spreekt het karakter van Menken me erg aan. Het is een echt familiebedrijf: stabiel, betrokken en persoonlijk. Dat is geen bedrijfsstrategie, het is gewoon hun manier van werken.

Délifrance Nederland

Diensten

Foodservice Logistiek
lees meer
Warehousing
lees meer
E-commerce Logitsiek
E-commerce Logistiek
lees meer
bekijk alle diensten

Nieuws

HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
HelloFresh start met bouw...
lees meer
bekijk alle berichten