Bekijk onze mobiele pagina

FAQ corona

Veelgestelde vragen onze bezorging tijdens de corona crisis

 

Ik wil graag mijn bestelling ontvangen, maar alleen als de bezorger het voor de deur zet, kan dat?

Ja, dat gebeurd nu sowieso al. De bezorger zet de bestelling voor de deur, belt bij u aan en wacht op gepaste afstand (indien mogelijk minimaal 2 meter) tot u de bestelling hebt binnengehaald en stapt daarna weer in de bus. 

Ik wil mijn bestelling graag ontvangen, maar ik heb ziekteverschijnselen als: koorts, hoesten en/of kortademigheid, kan dat dan wel?

Ja, dat kan zeker. U dient dan wel zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ons Callcenter. Zij informeren de bezorger, zodat hij/zij zich extra goed aan de veiligheidsmaatregelen kan houden. De bezorger zet de bestelling voor de deur, belt bij u aan en wacht op gepaste afstand (minimaal 2 meter) tot u de bestelling hebt binnengehaald en stapt daarna weer in de bus.
Contactgegevens Callcenter: T 0031793634162 E menkenaanhuis@leenmenken.nl

Ik wil mijn bestelling graag ontvangen, maar ik heb het corona virus, kan dat dan wel?

Ja, dat kan zeker. U dient dan wel zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ons Callcenter. Zij informeren de bezorger, zodat hij/zij zich extra goed aan de veiligheidsmaatregelen kan houden. De bezorger zet de bestelling voor de deur, belt bij u aan en wacht op gepaste afstand (minimaal 2 meter) tot u de bestelling hebt binnengehaald en stapt daarna weer in de bus. 
Contactgegevens Callcenter: T 0031793634162 E menkenaanhuis@leenmenken.nl

Gezien de omstandigheden met het corona virus wil ik mijn bestelling annuleren, kan dat?

Hiervoor dient u contact op te nemen met de leverancier waarbij u de bestelling geplaatst hebt.

Hoe gaat de bezorger met mijn bestelling om?

De bezorgers hebben een aantal instructies gekregen; zo wassen zij regelmatig hun handen, desinfecteren hun handen tijdens het bezorgen en mogen niet aan het werk als zij zich niet lekker voelen. Daarnaast mag u geen handtekening meer op de tablet plaatsen, dit neemt de bezorger (tijdelijk) voor zijn rekening. Verder volgen wij de RIVM richtlijnen.

Hoe overhandigt de bezorger mijn bestelling?

De bezorger zet de bestelling op de grond, belt bij u aan en houdt een gepaste afstand (indien mogelijk minimaal 2 meter). Wanneer u open doet vraagt de bezorger naar uw naam welke hij/zij invult op de tablet. Vervolgens tekent de bezorger zelf voor ontvangst en stapt daarna weer in de bus. 

Draagt de bezorger een mondkapje?

Nee, wij volgen daarin de richtlijnen van het RIVM.

In Nederland adviseren we alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes. Deze mondkapjes helpen alleen als je ze op de juiste manier gebruikt; ze moeten heel goed sluiten over neus en mond en je moet ze regelmatig wisselen. De simpele (papieren) mondkapjes die veel mensen gebruiken, beschermen de drager niet tegen het virus. Verkeerd gebruik van de mondkapjes geeft schijnzekerheid (RIVM).

Draagt de bezorger handschoenen?

Nee, wij volgen daarin de richtlijnen van het RIVM, het virus kan niet goed overleven op karton of andere gladde opppervlakken. De bezorger tekent daarnaast zelf op de tablet voor ontvangst en plaatst de bestelling op de grond, waardoor er nooit direct handcontact met de bezorger zal zijn .

De belangrijkste besmettingsroutes blijven overdracht via druppels door niezen/hoesten en via de handen. (RIVM)

Kan er via de verpakking van mijn bestelling overdracht plaats vinden van het coronavirus?

De kans is klein, en nog kleiner zolang u de bestaande hygiëneadviezen volgt, hierin nemen wij het advies van het RIVM aan.

De kans is klein dat je ziek wordt als je spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt, zoals post, pakketjes of een bos bloemen. De kans wordt nog kleiner als je regelmatig de handen wast en voorkomt dat je na het aanraken met de handen in het gezicht komt. Als je weet dat de eigenaar van de spullen ziek is, was dan je handen zodra daar gelegenheid voor is.

Besmetting door een bacterie of virus via oppervlakken is mogelijk. Voor coronavirussen die SARS severe acute respiratory syndrome en MERS Middle East Respiratory Syndrome  veroorzaken is het echter niet duidelijk of oppervlakken een rol spelen. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat het nieuwe coronavirus wel enige tijd kan overleven op verschillende materialen. Deze onderzoeken vonden plaats onder gecontroleerde en ideale omstandigheden. Het is mogelijk dat weersinvloeden en een hogere luchtvochtigheid tot minder virusdeeltjes leiden. De hoeveelheid virus dat via een ziek persoon op een oppervlak terechtkomt zal ook sterk verschillen.

De belangrijkste besmettingsroutes blijven overdracht via druppels door niezen/hoesten en via de handen. Volg daarom de bestaande hygiëneadviezen en maatregelen die voor iedereen gelden. (RIVM)

Moet ik mijn handtekening nog zetten op de tablet?

Nee, dat mag (tijdelijk) ook niet meer. De bezorger neemt dit voor zijn rekening. De bezorger vraagt wel naar uw naam, welke hij/zij invult op de tablet.

Moet ik mijn handtekening nog zetten op de pakbon?

Nee, dat mag (tijdelijk) ook niet meer. De bezorger neemt dit voor zijn rekening. Hij overhandigt een kopie van de vrachtbrief.

 

Meer vragen over het coronavirus? Op de site van het RIVM vindt u meer informatie, klik hier.